Министарство одбране Републике Србије
 
22.02.2017.

Промоција доктора наука поводом Дана Универзитета одбране




У Центру за симулације и учење на даљину Војне академије данас је одржана свечана промоција 45 доктора наука Универзитета одбране који су то звање стекли током протекле године.

Свечаности су присуствовали државни секретар у Министарству одбране Ненад Нерић, представници Универзитета одбране, начелници Војне академије и Медицинског факултета ВМА, чланови комисија за оцену и одбрану доктората и чланови породица.

Дипломе докторима наука који су данас промовисани уручио је ректор Универзитета генерал-мајор проф. др Младен Вуруна.

Честитајући на стеченим дипломама у име свих наставника Универзитета одбране, проректор за научноистраживачку делатност Универзитета одбране проф. др Мирјана Животић-Вановић истакла је да је диплома доктора наука  један од важних циљева који су достигли у своме животу.

- Докторати одбрањени у протеклих годину дана, нашој Војсци нуде већи број модела у различитим областима, који, како су аутори и сами написали, доприносе ефикасности, ефективности и економичности. Да ли ће ти модели бити примењени, у овом тренутку не знамо – то ће показати време. Али знамо да би наставници и истраживачи у војним научноистраживачким установама оберучке прихватили да применом научног метода истражују и налазе решења за проблеме који у систему одбране сигурно постоје, а нама истраживачима сигурно нису познати – нагласила је проф. Животић-Вановић.

Окупљеним докторима наука Универзитета одбране, она је такође пожелела много успеха ако се одлуче за наставно-научну каријеру, уз жељу да пронађу баланс између те веома захтевне професије истраживача и наставника и приватног живота.

- Успех не очекујте од својих жеља, већ га градите и зарадите својим радом. Радите увек оно што је исправно, а не оно што је прихватљиво – поручила је проректор за научноистраживачку делатност Универзитета одбране проф. др Мирјана Животић-Вановић.

Универзитет одбране, основан 24.фебруара 2011. године, самостална је високошколска установа која обавља делатност високог образовања кроз академске студије првог, другог и трећег степена из више научних области у оквиру образовно-научних поља друштвено–хуманистичких, техничко–технолошких и медицинских наука.

Универзитет у оквиру делатности високог образовања обавља и научноистраживачки рад кроз основна, примењена и развојна истраживања која су у функцији унапређења и осавремењивања образовања у систему одбранe.


 
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
22.02.2017
mp4 (44,11 MB)
Промоција