Министарство одбране Републике Србије
 
14.02.2017.

Честитка министра одбране поводом Дана државности



Свим припадницима министарства одбране и Војске Србије честитам 15. фебруар, Сретење – Дан државности Србије.
 
Са историјског аспекта 15. фебруар је повезан са изузетно важним догађајима за српски народ – почетак стварања нововековне српске државе доношењем првог српског Устава, 1835. године и Првог српског устанка, 1804. године. У српској историји овај дан је од посебног значаја, превасходно због жеље српског народа да створи модерну српску државу и трајан је извор и надахнуће будућим српским покољењима. Грађани Србије потврдили су вољу за очувањем вишевековне државности на европском путу, избором датума за дан државности када је донет први Устав Кнежевине Србије и када је почео Први српски устанак.
 
Министарство одбране и Војска Србије пружају пуну подршку мира, безбедности и стабилизације у региону. Верујем да ће припадници Министарства одбране и Војске Србије у наредном периоду истрајати да Република Србија добије своје место и постане важан сегмент ка укључивању у регионалне, европске и светске интеграције.
 
Честитам вам празник и желим да заједнички успемо и у предстојећем периоду покажемо да смо на добром путу да постанемо значајан чинилац нових безбедносних токова у Европи и свету.