Министарство одбране Републике Србије
 
13.02.2017.

Министар одбране обишао локацију за војну амбуланту на Бежанијској коси



Министар одбране Зоран Ђорђевић обишао је данас у пратњи вршиоца дружности начелника Управе за војно здравство пуковника др Угљеше Јовичића, начелника Управе за инфраструктуру Министарства одбране пуковника Милорада Ђокића и начелника Центра војномедицинских установа Београд пуковника др Душка Ристивојевића војни објекат у Улици Марка Челебоновића на Бежанијској коси. Том приликом министар је упознат са  пренаменом  пословног простора за потребе формирања амбуланте  Војномедицинског центра „Нови Београд”.



Реч је о 700 квадратних метара унутар којих би биле четири ординације опште медицине, апотека, лабораторија, пулт хитне помоћи и физикална медицина из земунске војне амбуланте са комплет хидротерапијом, кинезитерапијом и сауном. На тај начин ће се у Земуну ослободити простор и омогућити да се Ваздухопловномедицински институт врати у своје просторије.

– Пројекат је започет 2012. године, а на нама је да га довршимо. Управа за инфраструктуру ће пронаћи решење како да заврши овај пројекат, а Управа за војно здравство већ има опрему коју би донела овде. Мислим да војни пензионери годинама чекају ову амбуланту и да би то њима много значило, а и урбанизовао би се овај простор који годинама стоји празан – истакао је министар Ђорђевић и додао да  ће се пројекат одвијати фазно - ове године била би одобрена средства да се уради пројектна документација, распише и заврши тендер, а ко победи на тендеру може да крене са извођењем радова већ наредне године.

Изградња амбуланте олакшала би проблеме које има 5.000 војних пензионера са Бежанијске косе у остваривању боље здравствене заштите, а за рад амбуланте заинтересовани су и цивилни осигураници. 
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
13.02.2017
mp4 (24,59 MB)
Обилазак