Министарство одбране Републике Србије
 
12.02.2017.

Министар одбране ненајављено обишао 204. ваздухопловну бригаду и Војну академију



Одмах по слетању на аеродром „Никола Тесла“ и повратку из Руске Федерације, где се састао са званичницима ОДКБ и Министарства одбране Руске Федерације, министар одбране Зоран Ђорђевић ненајављено је обишао 204. ваздухопловну бригаду и Војну академију.
 
Министар са сарадницима обишао је команду бригаде и дежурну јединицу ловачке авијације на аеродрому Батајница.
 
У разговору са дежурним пилотима ловачке авијације, Ђорђевић је представио приоритете и планове опремања и модернизације Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране Војске Србије. Министар је посебно нагласио да се ускоро очекује долазак шест МиГ-ова из Руске Федерације. Одмах по допремању, нови ваздухоплови, као и постојећа четири МиГ-а, биће ремонтовани и модернизовани у Ваздухопловном заводу „Мома Станојловић“. МиГ-ови ће бити опремљени најсавременијим наоружањем, радарима, оптоелектронским системима и уређајима везе. Министар Ђорђевић и пилоти разговарали су о стању у јединици, даљим потребама и плановима опремања и модернизације, као и планираној обуци пилота.

 Након аеродрома Батајница, министар одбране са сарадницима обишао је и Војну академију. У ресторану Војне академије, Ђорђевић је ручао са кадеткињама и кадетима, са којима је разговарао о условима школовања, живота и рада на Војној академији. Министар се посебно интересовао о квалитету исхране и плану набавке намирница за ресторан.
 
Ђорђевић је обишао и објекте где су кадеткиње и кадети смештени, службу обезбеђења и Управну зграду Војне академије. У разговору са дежурним старешинама, кадеткињама и кадетима, министар одбране упознао се са радом дежурне службе у тој установи и нагласио да је квалитет дежурства једно од  основа безбедности у свим објектима Министарства одбране и Војске Србије.
 
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
12.02.2017
mp4 (64,96 MB)
Обилазак