Министарство одбране Републике Србије
 
10.02.2017.

Нико неће бити ослобођен одговорности



Министар одбране, поново, позива представнике војних синдиката да социјална питања решавају заједничким разговорима, у оквиру закона и економских могућности државе.
 
Истиче још једном да ће Министарство одбране и Војска Србије у потпуности сарађивати у истрази и поступати по евентуалном захтеву тужилаштва у вези са поднетом кривичном пријавом.
 
Поводом нових, јучерашњих оптужби представника једног војног синдиката изнетих у медијима, министар одбране обавештен је од надлежних војних органа да по службеној дужности спроводе поступак утврђивања истинитости тих навода. Том приликом министар одбране је истакао да свако треба да ради свој посао и пружио као и увек до сада потпуну подршку надлежним војним органима.
 
“Уколико је било који појединац прекршио закон и процедуру, свакако ће сносити законом предвиђене последице. Са друге стране, уколико надлежни органи утврде да се у јавности износе неистините и на доказима непоткрепљене тврдње, такође очекујем да се против лица која износе такве тврдње, предузму све законом предвиђене мере. Нико неће бити ослобођен одговорности”, наглашава министар Зоран Ђорђевић.