Министарство одбране Републике Србије
 
26.01.2017.

Потписани међудржавни споразуми између Србије и Белорусије



Председник Владе Републике Србије Александар Вучић и председник Владе Републике Белорусије Андреј Кобјаков присуствовали су данас потписивању више међудржавних споразума.
 

У име Владе Србије, министар одбране Зоран Ђорђевић потписао је Споразум о војно-техничкој сарадњи Србије и Белорусије, којим се ствара правни основ за војно-техничку сарадњу двеју земаља. Са белоруске стране Споразум је потписао председник Државног војно-индустријског комитета Сергеј Петрович Гуруљев.
 
У Минску су данас потписани и Меморандум о разумевању о сарадњи у области здравља између министарстава здравља Србије и Белорусије, Споразум између Владе Републике Србије и Владе Републике Белорусије о сарадњи у области туризма, План активности за унапређење сарадње између Републике Србије и Републике Белорусије за период 2017-2018. године  и Програм сарадње у областима физичке културе и спорта између Министарства омладине и спорта Републике Србије и Министарства спорта и туризма Републике Белорусије за 2017-2018. годину.
 
Потписани су и Споразум о сарадњи града Смедерева са белоруским градом Жлобином, Споразум о сарадњи града Ваљева са белоруским градом Молодечном и Споразум о сарадњи града Сремска Митровица са белоруским градом Полоцком.