Министарство одбране Републике Србије
 
07.01.2017.

Министар одбране на Божић са припадницима Заједничких снага на граници са Бугарском



Министар одбране Зоран Ђорђевић обишао је данас Заједничке снаге војске и полиције ангажоване на поседнутом објекту Кадибогаз на граници према Бугарској.

Министар одбране на Божић обишао Заједничке снаге на граници са Бугарском

У току обиласка, министар је упознат са локацијом овог поседнутог објекта и задацима које припадници војске и полиције обављају током њиховог ангажовања. Ђорђевић је свима који славе честитао данашњи празник - Божић по јулијанском календару.

- Припадници Војске Србије од јуче су ангажовани на југу Србије на рашчишћавању путева. Тренутно у Копненој зони безбедности, на граници са Македонијом, и овде на граници са Бугарском сви путеви су проходни. Војска је ангажована у Нишу и његовој околини, на путним правцима Рујник и Велепоље и у општини Прешево, где помаже локалној самоуправи, рекао је министар одбране и додао да је војска спремна за додатно ангажовање, уколико то буде потребно.

Министар Ђорђевић је током данашњег дана обишао и припаднике Заједничких снага војске и полиције у Сврљигу, Књажевцу и Минићеву.
 
Заједничке снаге војске и полиције су ангажоване од јула прошле године са циљем контроле територије и спречавања илегалног преласка државне границе.

Видео: Инфобиро
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
07.01.2017
mp4 (3,37 MB)
Изјава министра Ђорђевића
07.01.2017
mp4 (1,59 MB)
Честитка министра Ђорђевића поводом божићних празника
07.01.2017
mp4 (30,02 MB)
Обилазак