Министарство одбране Републике Србије
 
06.01.2017

Министар одбране у НишуВечерас су се у команди Копнене војске у Нишу састали министар одбране Зоран Ђорђевић  и командант Копнене војске генерал-потпуковник Милосав Симовић како би разговарали о тренутној ситуацији на терену која је изазвана снежним падавинама и јаким ветром.
 
На састанку је било речи о стању и проходности путних праваца у Копненој зони безбености и делу државне границе према Бугарској, Македонији и Црној Гори, као и досадашњем ангажовању јединица Копнене војске на пружању помоћи становништу погођеном елементарним непогодама.
 
На састанку је закључено да је проходност путева отежана али је ситуација у потпуности под контролом.
 
- Стање на државној граници и у Копненој зони безбедности је редовно. Тренутно је ангажована 31 инжињеријска машина, док се њих још 25 налази у стању приправности у Нишу и околини, истакао је министар Ђорђевић.
 
На молбу председника општине Прешево, на релацији Рнатовац – Мађера – Илинце и у махали Љафет ангажоване су две инжињеријске машине, док су у Нишу, по захетеву Сектора за ванредне ситуације, на располагању тенк за извлачење и две инжињеријске машине. Припадици Војске Србије биће ангажовани сутра и на рашчишћавању пута ка селима Рујник, Лесковик, Церије и Кравље Велепоље.
 
Министар Ђорђевић ће током сутрашњег дана обићи припаднике Заједничких снага војске и полиције у Сврљигу, Књажевцу, Минићеву и Кадибогазу.

Видео: Инфобиро
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
06.01.2017
mp4 (2,72 MB)
Изјава министра Ђорђевића
06.01.2017
mp4 (14,28 MB)
Састанак