Министарство одбране Републике Србије
 
01.01.2017.

Министар одбране обишао новосадске војне пензионере кориснике привременог смештаја



Првог дана 2017. године министар одбране Зоран Ђорђевић обишао је новосадске војне пензионере и њихове породице кориснике привременог смештаја у некадашњој новосадској касарни „Војвода Бојовић“.
 
Изражавајући задовољство посетом министра Ђорђевића, након домаћинског традиционалног дочека са погачом и сољу, током разговора уприличеног на кругу бивше касарне, Саво Обрадовић, члан Главног одбора Удружења војних бескућника Србије, упознао је министра Ђорђевића са проблемима новосадских корисника привременог смештаја и предложио, по његовом мишљењу, нека од могућих решења.

 
- Упознат сам са вашим прoблемима и већ их дуже времена пратим, из тих разлога сам и данас са вама. Њих није могуће решавати парцијално, зато и желим да изнађем комплексно, свеобухватно, а не половично решење. У Министарству одбране и Војсци Србије је више од 19 хиљада проблема истих, или сличних вашима, рекао је министар Ђорђевић у разговору са корисницима привременог смештаја, истичући како Нови Сад има реалне шансе да постојеће стамбене проблеме у наредном периоду решава брже од других средина и најавио скорашњу поделу већег броја станова. Министар је упознао присутне и са данашњим разговорима вођеним са Милошем Вучевићем, градоначелником Новог Сада, око предаје атрактивних локација садашњих војних објеката Граду и изградњи једне заједничке касарне у рејону Мајурска ада и одређеног броја војних станова.
 
Након разговора са великим бројем корисника привременог смештаја министар Ђорђевић обишао је део смештајних простора, и обрадовао најмлађе станаре поделивши им новогодишње пакетиће.

 
Уз министра Ђорђевића војне пензинере без решеног стамбеног питања обишли су  бригадни генерал Жељко Петровић, командант Прве бригаде Копнене војске у чијој су територијалној надлежности објекти привременог смештаја и Љубомир Драгањац, председник Удружења војних пензионера Србије.
 
У Новом Саду у привременом смештају живи 131 породица са 350, а као подстанари близу 200 породица са око 520 чланова породице.
 
Обилазак новосадских војних пензионера, корисника војних пензија и њихових породица у привременом смештају од стране министра Ђорђевића, у прилог је значају које Министарство одбране придаје овом проблему, и најозбиљнијим намерама Владе Републике Србије да се упусти у његово брже и ефикасније решавање, што свакако улива наду најугроженијима.
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
01.01.2017
mp4 (68,87 MB)
Покривалица
01.01.2017
mp4 (99,97 MB)
Посета