Министарство одбране Републике Србије
 
31.12.2016.

Генерал Драганић обишао дежурне јединице на „Батајници“



Заменик начелника Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковник Јовица Драганић обишао је вечерас јединице на аеродрому „Батајница“ које се налазе у саставу стално задејствованих снага за контролу и заштиту суверенитета ваздушног простора наше земље.


Генерал Драганић је прво присуствовао приказу обучености ракетне батерије из састава 250. ракетне бригаде за противваздухопловна дејства, затим је обишао припаднике 20. батаљона ваздушног осматрања, јављања и навођења, а посету је завршио обиласком дежурне јединице ловачке авијације из састава 204. ваздухопловне бригаде.


Заменик начелника Генералштаба је припадницима РВ и ПВО честитао предстојеће празнике и одао им признање за високу обученост и рад на заштити српског неба. Он је у разговору са старешинама и војницима истакао да ће недавно започето опремање и модернизација Војске Србије дати видљиве резултате у подизању оперативних способности РВ и ПВО већ следеће године.


У пратњи генерала Драганића били су заменик команданта Ратног ваздухопловства и ПВО бригадни генерал Душко Жарковић, командант 250. ракетне бригаде за ПВД бригадни генерал Сава Миленковић и заменик команданта 204. ваздухопловне бригаде пуковник Жељко Билић.