Министарство одбране Републике Србије
 
30.12.2016.

Честитка министра одбране поводом Новогодишњих празника



Свим припадницима Министарства одбране и Војске Србије упућујем срдачне честитке поводом новогодишњих празника.

 
Припадници Министарства одбране и Војске Србије пружили су пуну подршку јачању мира, безбедности и стабилизације у региону и предузели мере за отварање одређених поглавља за пуноправно чланство наше државе у Европској унији.
 
Протекли период за нас није био нимало лак, већ смо морали да одговоримо на бројне изазове различитих облика, као и да се рационално и домаћински односимо када је у питању решавање економских проблема како на нивоу Министарства одбране и Војске Србије, тако и у земљи. Показали смо да располажемо квалитетним људским ресурсима и да можемо у наредну годину ући задовољни постигнутим резултатима на свим нивоима руковођења и командовања.
 
Захваљујући свом професионалном односу према раду, упорности и издржљивости у превазилажењу свих проблема, показали сте да су људски ресурси најважнија карика у Министарству одбране и Војсци Србије и потврдили да имате једну од значајних улога у нашој заједници. Реализација задатака из све три мисије Војске Србије била је усмерена на одржавање и унапређење оперативних способности.
 
Испред нас је година у којој нас чекају још већи изазови и много посла. Један од капиталних задатака биће заштита територијалног интегритета Репулбике Србије и учешће у безбедносним структурама на очувању мира како у региону, тако и шире у Европи и свету.
 
Сигуран сам да ћемо у наредном периоду успети да реализујемо планиране задатке и испунимо обавезе које нам предстоје. Уз жељу за добро здравље, да вама и вашим породицама предстојећа година буде успешна и испуњена срећом, честитам вам предстојеће празнике.