Министарство одбране Републике Србије
 
16.12.2016.

Министар одбране обишао „Борбене сложене системе “ у Великој Плани



Министар одбране Зоран Ђорђевић посетио је данас Привредно друштво „Борбени сложени системи доо" у Великој Плани.

Током обиласка, директори "Југоимпорт - СДПР"-а и "Борбених сложених система доо", Југослав Петковић и  Огњен Оливерић, упознали су министра Ђорђевића са актуелним развојним и производним програмима који обухватају производњу самоходног артиљеријског система "нора" Б-52  М15, вишенаменског оклопног возила 8 x 8  "лазар 3", уз модернизацију оклопних возила 4 x 4.
 Министар одбране обишао „Борбене сложене системе “ у Великој Плани
 У току је и монтирање куполе за прототипско возило "лазар 3" која је допремљена јуче из Руске Федерације. На жиростабилисаној куполи је инсталиран топ од 30 милиметара, као и митраљез 12.7мм  и минобацач граната. Монтажу и подешавање обавља трочлани руски тим.
 
Приликом обиласка, домаћини су посебно истакли достигнућа у производњи цеви за артиљеријска оруђа калибра до 155 милиметара, тенковских топова и минобацача, која су реализована по највишим светским стандардима у овој области.
 
Представници Привреднг друштва презентовали су министру Ђорђевићу пројекте даљег развоја оклопних возила фамилије "лазар", новог оклопног возила погона 4 x 4, као и актуелни тренутак развоја система "нора",  уз пројекат модернизације вучних артиљеријских оруђа од 105 до 155 милиметара.
 
План Привредног друштва „Борбени сложени системи доо" у наредном периоду је наставак улагања у изградњу и технолошко опремање производних капацитета, ради повећања производних капацитета у области артиљерије и оклопних борбених возила.
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
16.12.2016
mp4 (61,66 MB)
Обилазак