Министарство одбране Републике Србије
 
14.12.2016.

Експертски разговори са представницима Команде Здружених снага у Напуљу



Експертски разговори представника Министарства одбране са представницима Команде Здружених снага у Напуљу одржани су у Управи за међународну војну сарадњу. Током састанка, разговарано је о сарадњи под окриљем Партнерства за мир. Састанку су, поред осталих,  присуствовали начелник Управе за међународну војну сарадњу капетан бојног брода Милан Коњиковац, начелник Одељења за војна партнерства (Ј-9) Команде Здружених снага у Напуљу бригадни генерал Реихард Клос и шеф НАТО војне канцеларије за везу у Београду бригадни генерал Ћезаре Маринели.
 
Наглашено је очекивање наше стране да ће састанак у значајној мери допринети квалитетној анализи сарадње под окриљем Партнерства за мир у овој години и планирању активности сарадње за 2017. годину. Изражена је захвалност Команди Здружених снага у Напуљу и НАТО војној канцеларији за везу у Београду на подршци коју пружају приликом планирања и реализације усаглашених активности сарадње. Посебно је истакнут значај одржавања састанка на експертском нивоу.
 
Током састанка, наглашено је обострано задовољство сарадњом под окриљем Партнерства за мир и сагледане могућности да се постојећа сарадња унапреди. Посебно је указано на константан тренд повећања процента реализације планираних активности сарадње. Наведено указује на озбиљност и квалитет у планирању и реализацији обострано договорених активности. Такође, састанак је допринео дефинисању обавеза и очекивања које наша страна треба да испуни као домаћин вежбе REGEX 18.