Министарство одбране Републике Србије
 
07.12.2016.

Министар одбране Зоран Ђорђевић са представницима Синдиката одбране Србије




 
Министар одбране Зоран Ђорђевић састао се данас са представницима Синдиката одбране Србије  који су упутили захтев за састанак и тражили да се размотри њихов предлог за измену Уредбе о радном времену, одморима и одсуствима професионалних војних лица.

Представници Синдиката одбране су на састанку, поред предлога измене Уредбе, упознали министра и са осталим проблемима и захтевима са којима се суочавају припадници војске.

Када је у питању Уредба, представници синдиката су истакли да је потребно иницирати измену чл. 22.  Уредбе о радном времену, одморима и одсуствима професионалних војних лица како би њоме били обухваћени нарочито тешки и по здравље штетни послови дефинисани Правилником о пословима, радним и формацијским местима у Војсци Србије и Министарству одбране на којима се врши специфична војна служба и служба под отежаним околностима. Такође су предложили да се припадницима војске призна увећање трошкова за становање (УТС) уколико су у браку са страним држављанима и повезивање радног стажа за цивилна лица која су имала бенефицирани радни стаж за период 2011- 2015, када он није био повезан, а за који сматрају да им је ускраћен административном грешком.

Министар са сарадницима, информисао је представнике Синдиката одбране Србије да с обзиром на то да је  нова Уредба у процедури слања, да је могуће исту ускладити са захтевима и да ће такав предлог упутити Влади на усвајање, те да ће њихове остале захтеве размотрити и решавати према могућностима, о чему ће бити обавештени.

Министар Зоран Ђорђевић истакао је да је увек отворен за разговоре са свим синдикатима који затраже да разговарају са њим,  како би се заједнички решавали проблеми и изазови са којима се Министарство одбране и Војска Србије суочавају.

“Увек сам за разговоре са синдикатима који имају за циљ побољшање стандарда и услова припадника војске из домена синдикалног деловања“, нагласио је министар.
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
07.12.2016
mp4 (56,57 MB)
Састанак