Министарство одбране Републике Србије
 
27.11.2016.

Војни синдикат без стварне подршке



После протеста Војног синдиката у Београду, министар одбране Зоран Ђорђевић је изјавио да је поносан на припаднике Војске Србије јер се нису одазвали позиву политикантског синдикалног руководства који је на протесту имао и политичке изјаве, које нису у складу са синдикалним деловањем. На протесту је било свега око 200 припадника војске, а „забринут сам што је протест окупио и присталице националистичких и екстремистичких група. Више од 99 одсто војника није дошло на протест, јер знају да је војска једно са народом и да верно служи својој држави“.

Притом, министар Ђорђевић истиче да остаје при својим ставовима и тврдњама да неће бити смањења примања, нити отпуштања запослених, а да ће већ почетком следеће године свим запосленима бити повећана плата за пет одсто. Нови правилник о платама примењиваће се од 1. јануара 2018.године.

Министарство одбране посебно указује да јучерашње саопштење Војног синдиката Србије, у коме се износи низ неаргументованих и неистиних тврдњи и оптужби на рачун Генералштаба Војске Србије, никако није начин и пут решавања проблема које синдикат покреће. Таквим иступима умањује се међусобно поверење и уверење да се само заједничким снагама проблеми могу решавати у циљу јачања Војске Србије и бољег стандарда њених припадника.

И овом приликом наглашавамо да ће држава на најбољи начин заштитити безбедност Србије и наставити модернизацију војске у циљу сигурне и боље будућности свих њених грађана.