Министарство одбране Републике Србије
 
18.11.2016.

Министар одбране посетио прибојски ФАП



Министар одбране Зоран Ђорђевић посетио је са сарадницима Привредно друштво „Фап корпорација“ у коме се упознао са актуелним пословима те познате прибојске фирме, сагледао стање производних капацитета и до сада реализоване активности на усвајању унапред припремљеног плана реорганизације.

На састанку с пословодством Фап корпорације истакнуто је да је Влада Републике Србије до сада покренула низ мера како би се сачували витални капацитети друштва и производно језгро способно да ревитализује производњу моторних и других возила по којој је Фап корпорација била позната у региону и свету. Министарство одбране је у сарадњи са Министарством привреде иницирало доношење Закључка Владе Србије којим је препоручено државним повериоцима да прихвате Унапред припремљени план реорганизације, чиме би се створили услови да највећи део дугова тог привредног друштва настали током последњих десетак година буду конвертовани у капитал поверилаца. Тиме би се том предузећу дала још једна шанса да на здравим и економски поправданим основама развија своју пословну политику.

По завршетку састанка коме је присуствовао и председник Општине Прибој Лазар Рвовић, генерални директор компаније Ранко Вуковић истакао је да посета министра одбране и представника Војске Србије за Фап корпорацију значи нови почетак на здравијим економским основама.

Током обиласка погона министар одбране се упознао са тренутним капацитетима погона машинске обраде и монтаже. Министар Ђорђевић је позитивно оценио досадашње активности на консолидацији привредног друштва и изразио наду да ће се успешном реализацијом Унапред припремљеног плана реорганизације очувати витални делови ФАП корпорације са производним и ремонтним капацитетима од посебног значаја за производњу и монтажу теренских аутомобила из заједничког развоја са МО и ВС и нове генерације шасија, за ремонт, модернизацију и монтажу сложених система базираних на шасијама ФАП, производњу погонских мостова и израду и монтажу возила са специјалним надоградњама за цивилне потребе.

Током посете је, још једном, наглашено да интеграција ревитализованих капацитета тог предузећа и других произвођача из Одбрамбене индустрије у једну функционалну целину способну за производњу и модернизацију сложених борбених система за запотребе Војске Србије и извоз, постаје неминовност времена у коме живимо.
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
18.11.2016
mp4 (32,8 MB)
Састанак и обилазак
18.11.2016
mp4 (20,51 MB)
Изјава генералног директора ФАП