Министарство одбране Републике Србије
 
16.11.2016.

Потписивање споразума између „Застава камиона“ и Министарства привреде



Потписивање споразума између Застава камиона и Министарства привредеМинистар одбране Зоран Ђорђевић, са сарадницима, присуствовао је данас у Крагујевцу састанку и потписивању споразума у фабрици „Застава камиони д.о.о“ и Министарства привреде Републике Србије.

Реч је о Споразуму о замени за испуњење и пренос имовине између „Застава камиона д.о.о“ и Републике Србије који су потписали државни секретар у Министарству привреде Драган Стевановић и директор те крагујевачке фабрике Зоран Аџић. Након спровођења предвиђених активности биће формирано ново предузеће које ће производити комерцијална  и војна теренска возила, као и кабине за борбена возила.

Наиме, координираним деловањем Министарства одбране и Министарства привреде, а у складу са решењима утврђеним Законом о приватизацији, донет је закључак Владе којим је предвиђено издвајање дела имовине привредног друштва „Застава камиони“, пренос на Републику Србију путем замене испуњења , као и формирање новог привредног друштва у већинском државном власништву у коме ће се очувати витални производни и технолошки капацитети неопходни за планирану производњу наоружања и војне опреме.
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
16.11.2016
mp4 (45,02 MB)
Потписивање споразума