Министарство одбране Републике Србије
 
16.11.2016.

Састанак министра одбране са амбасадором ДНР Алжир



Састанак министра одбране са амбасадором ДНР АлжирМинистар одбране Зоран Ђорђевић разговарао је са амбасадором Демократске Народне Републике Алжир у Београду Абделхамидом Шебшубом о наставку сарадње и унапређењу стратешке сарадње две земље које гаје традиционално пријатељске односе.
 
Ђорђевић је истакао да војноекономска и војнообразовна сарадња представљају тежишне области сарадње у области одбране. Тренутно се на школовању у Војној академији и Војнотехничком институту налазе 32 лица из Алжира, а до сада су 72 припадника алжирских оружаних снага завршила школовање у Србији. Обе стране су исказале заинтересованост за њено проширење, првенствено у областима војно-војне, војномедицинске и сарадње обавештајно-безбедносних служби.
 
Током разговора је разматрано да се при наредном заседању Мешовите комисије за економску сарадњу између две земље, које ће се реализовати у Алжиру, размотре и нацрт Општег и Имплементационог уговора о школовању, Споразум из области војне индустрије и Уговор о сарадњи у области војне географије и картографије.
 
Министар Ђорђевић упознао је саговорника са активностима војних и полицијских снага на обезбеђењу државне границе у вези са мигрантском кризом.
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
16.11.2016
mp4 (32,22 MB)
Састанак