Министарство одбране Републике Србије
 
26.10.2016.

Заменик начелника Генералштаба у посети САД



Генерал Драганић у посети САДЗаменик начелника Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковник Јовица Драганић, који предводи делегацију Министарства одбране и Војске Србије у посети Сједињеним Америчким Државама, састао се јуче са замеником помоћника секретара одбране САД за Русију, Украјину и Евроазију др Мајклом Карпентером.
 
Генерал Драганић је др Карпентеру представио достигнути ниво сарадње у области одбране Србије и САД и визију за њено унапређење у наредном периоду. Он је захвалио влади САД на досадашњој подршци и помоћи и исказао наду да ће се та подршка наставити. Карпентер је генералу Драганићу честитао десет година врло успешне сарадње у оквиру Програма државног партнерства Србије и Охаја и изнео уверење да ће Влада САД наставити са подршком даљем развоју билатералне војне сарадње.
 
Генерал Драганић у посети САДПоводом посете заменика начелника Генералштаба, синоћ је у амбасади Републике Србије у Вашингтону амбасадор Ђерђ Матковић приредио пријем којем су присуствовали високи војни и цивилни званичници администрације САД. Током пријема, генерал Драганић је разговарао са замеником помоћника државног секретара САД за европске и евроазијске послове Хојтом Јијем о актуелној безбедносној ситуацији и изазовима у региону Балкана.
 
Заменик начелника Генералштаба Војске Србије посетиће данас Пентагон и Национални универзитет одбране САД, након чега наша делегација путује у Охајо.
 
Делегација Министарства одбране и Војске Србије борави у узвратној посети Сједињеним Америчким Државама од 25. до 30. октобра поводом обележавања десет година сарадње Србије и Охаја.