Министарство одбране Републике Србије
 
21.10.2016.

Министар одбране са потпредседницом Владе Намибије



Министар одбране са потпредседницом Владе НамибијеМинистар  одбране Зоран Ђорђевић разговарао је данас са потпредседницом Владе и министарком спољних послова Намибије Нетумбом Нанди – Ндаитвом о могућностима за унапређење  сарадње у области одбране две земље.
 
Ђорђевић и Нанди Ндаитва сагласили су се да досадашња сарадња није била на потребном нивоу и изразили спремност за предузимање мера како би у наредном периоду дошло до њеног интензивирања и унапређења. Пријатељски односи две земље свакако су подстицај ка тој намери, сложили су се саговорници.
 
Као тежишне области сарадње у наредном периоду издвојене су војномедицинска и војноекономска сарадња, као и војно образовање и обука. Министар Ђорђевић рекао је да се нада да ће доћи до проширења и на области одржавања и ремонта средстава, пројектовања и изградње објеката и инфраструктуре.
 
„Нудимо трансфер технологије, пројекте војног инжењеринга, изградњу војних ремонтних завода, школовање кадрова разних профила, а спремни смо и за реализацију специјалистичке обуке вода инжињерије, школовање кадета на основним академским студијама (артиљерија и инжињерија), у складу са исказаним интересовањем команданта Копнене војске Намибије генерал-мајора  Томаса Хамунијела, који је посетио Србију током априла ове године“, казао је министар одбране.
 
Он је захвалио потпредседници Нанди Ндаитви на принципијелној подршци Намибије у одбрани принципа међународног права и чврстом ставу када је реч о очувању територијалног интегритета и суверенитета Србије и упознао је са актуелним активностима Министарства одрбане.
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА