Министарство одбране Републике Србије
 
28.09.2016

Честитка министра одбране поводом Дана Специјалне бригадеСвим припадницима Специјалне бригаде честитам 29. септембар – Дан јединице.
 
Пре једну деценију, формирана је Специјална бригада обједињавањем 72. специјалне и 63. падобранске бригаде, као и мањих делова 82. Поморског центра и Противтерористичког одреда „Кобре“.
 
Настављајући традицију противдиверзантских, противтерористичких, извиђачких, падобранских и ронилачких састава, у протеклом периоду сте се позиционирали као важан чинилац одржавања и унапређења оперативних способности јединица Војске Србије. На високом нивоу и успешно припремате и изводите операције специјалних снага и учествујете у изградњи способности јединица за учешће у мултинационалним операцијама. Размена искустава, стечених успешним учешћем на међународним вежбама и семинарима је од значаја за одржавање и унапређивање нивоа оперативних способности.
 
Честитам вам јубилеј, уверен да ћете наставити и убудуће да постижете значајне резултате у извршавању наменских задатака и очувате висок ниво безбедности и одбране Републике Србије.